Direktlänk till inlägg 19 januari 2009
Vi kan kalla dom,
Fröiga brön.
50g jäst
50g Smör
0.5L vatten
2tsk salt
1msk socker (Jag hade en halv...)
2 stora rivna morötter
1/2 dl linfrön
ca 2L Dinkelmjöl. (Inte fullt kanske... Du märker!)
1 Vispat ägg till pensling
Solroskärnor
Blev 32 st. bullar.
225grader ca 10 minuter
Inte behöver du mer info va?! Eller...
Äsch, smält smöret, häll i vattnet, vid fingertemp, smula i jästen. Riv morötterna och släng i en bunke tillsammans med linfrön, salt, socker. Häll på vattnet och smöret. Rör i mjölet. När du fått ihop degen. Låt jäsa i 45 min.. Eller helst en timma eftersom det är dinkelmjöl. Mår bra av att jäsa länge! :) Dela degen i fyra delar. Rulla ut varje del till en mask som du skär i åtta delar. Rulla till en bulla (Ough, vilket fackspråk!) släng på smord plåt. Pensla med ägg och häll på lite solroskärnor. Låt jäsa en liten stund till och tjoffa in i ugnen. Lite drygt tio minuter. MUMMAH!
Såg att jag har åtta prenumeranter kvar på denna bloggen! Hihi! Hängivna jäklar va?! ;) Vem är ni då? :) ...
Glöm inte min nya blogg Click Hära
Ja nu är det dags för mig att dra vidare.... Följ mig till min nya blogg! Klicka här Glöm inte att byta din prenumeration på Bloglovin! :) ...
Som den kände Big´O en gång sa.... Nu har vi varit till tandläkaren. Patrik lagade en tand, en annan tand än den som gick sönder. Den ska dom dra. Nästa vecka tror jag det var. (PS. Tandläkaren sa på en gång när Patrik öppnade munnen, "Du gnisslar...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|